Harjasali.be © 2024 

 

Dirigenten van het koor

 

Annechien Vidts (2014 - heden)

 

Huidige dirigente van het koor
Annechien was al van jongs af geïntrigeerd door muziek.
Na een leuke oefensessie met haar nicht wou ze heel graag naar de muziekschool.
Daar heeft ze tien jaar lang de hele opleiding gevolgd, met piano als instrument.
Op haar negentiende studeerde ze al eens af met onderscheiding, maar enkele jaren later voltooide ze nog een voortgezette opleiding met grote onderscheiding.

Intussen had ze ook kennisgemaakt met koormuziek door in verschillende koren mee te zingen. Zo kwam ze onder andere terecht bij het Sint-Lievenskoor in Sint-Lievens-Houtem.
Daar kreeg ze een paar jaar geleden de kans om te dirigeren, en toen daarna ook van popkoor Harjasali de vraag kwam om vooraan te gaan staan, is ze die uitdaging meteen aangegaan.

Sinds januari 2014 dirigeert ze het popkoor waar ze jarenlang lid van was.
Ze kent ons koor dus door en door dat móet vonken geven!

Jos De Ryck (1988 - 1996)

Eerste dirigent en stichter van het koor
Studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde in 1986 het diploma "Laureaat van het Lemmensinstituut" met de eerste prijzen van notenleer, harmonie, contrapunt en in 1988 de eerste prijs fuga. Na zijn studies werkte hij als auteur mee aan een vierdelige AMV-methode voor het muziekonderricht in het deeltijds kunstonderwijs.

In 1984 stichtte Jos het jeugdkeur Singesong op.

Als voorzitter van de culturele raad slaagde hij erin om het gemeentebestuur van Herzele te overtuigen tot de bouw van een culturele infrastructuur. Het betekende de uiteindelijke aanzet tot de realisatie van de schouwburgzaal De Steenoven.

Momenteel doceert hij notenleer en didactiek AMV aan het Lemmensinstituut te Leuven en is leraar AMV aan de academie van Herzele.

In juni 2004 behaalde hij aan het Lemmensinstituut het diploma van Meester in de muziek - finaliteit muziekpedagogie.

Bron: Singesong.beNathalie De Coen (1996 - 2013)

Al op 8-jarige leeftijd was het haar duidelijk: ze zou muzikante worden! Als kind volgde Nathalie eerst privéles keyboards en schakelde daarna met succes over naar piano.

Na het doorlopen van de muziekacademie te Herzele zette ze het realiseren van haar droom verder in Leuven, aan het Lemmensinstituut. Ze behaalde er het Meestergraadsdiploma Muziektheorie met verscheidene eerste prijzen en eindexamens en studeerde er nog 2 jaar orkestdirectie.

Naast dit klassieke luik heeft popmuziek ook steeds een groot deel van haar leven uitgemaakt. Haar perfect aanvoelen van het popgenre uit zich onder meer in haar dirigentenrol bij het popkoor Harjasali. Reeds als puber improviseerde ze er thuis op los en schreef haar eerste songs.

Ze richtte ook Double Voice op samen met Krista De Kinder; twee stemmen die elkaar perfect aanvullen. Momenteel zet ze haar schouders onder de popkoorworkshops van Smart to Sing.

Bron: doublevoice.be

 

 
 

 

 

 

Agenda

Volgend optreden: 26 mei 2024

 

 

Ons repetitielokaal

Wij repeteren in een van de lokalen van de Wattenfabriek, Solleveld 35 te Herzele (van 19:45-22:00). Klik hier om een kaart met de ligging te bekijken.

 

 

 

Onze hoofdsponsors

Nationale Loterij

 

 

 

AB Correct
Provincieweg 69
Borsbeke

 

 

 

Het Correctiebureau
Leen en Elsie Ribbens
Heldenlaan 14 bus 1
Zottegem