Harjasali.be © 2024 

 

FAQ

 

Ik zing graag, maar ik durf niet…
Graag zingen is een van de allerbelangrijkste redenen om je te engageren bij een koor. Niet durven is geen excuus. We zijn een toffe en toegankelijke groep. Je zal nooit alleen moeten zingen als je dat niet wil.

 

Ik zing graag, maar ik kan geen noten lezen...
Dat is geen vereiste! Alles wordt stuk per stuk tijdens de repetities aangeleerd.

We geven je tijdens de repetitie wel een partituur waarop je kan volgen en gaandeweg leer je zo wel een beetje noten lezen.

We zorgen ook bij elk lied en voor elke zangstem voor een oefen-mp3 waarop jouw partij ingezongen is. Zo kan je in de auto, thuis tijdens de afwas… de zangpartij met de nodige steun instuderen.

Binnen ons popkoor krijg je wel de mogelijkheid om een basisopleiding notenleer te volgen.

 

Waar en wanneer is er repetitie?
De repetities gaan altijd door op maandagen, van 19u45 tot 21u45.

We repeteren 2-wekelijks en zelden tijdens schoolvakanties. Het repetitieschema wordt ruim op voorhand gecommuniceerd.

Adres: De Wattenfabriek, Solleveld 35, Herzele

 

Moet ik auditie doen voor ik mag aansluiten?
Een toelatingsproef wordt niet gevraagd. Wel kan het zijn dat onze dirigente even onder 4 ogen een stemtest afneemt om te horen tot welke stemgroep je behoort en waar je met het meeste comfort zal kunnen zingen.

 

Kan ik ooit hopen een solo te kunnen zingen?
Bij de meeste projecten die we doen, zijn er wel solostukken die uitgedeeld worden. Daarvoor wordt wel auditie gedaan en wordt er geluisterd welke stem het beste bij het nummer zou passen. De finale selectie wordt gedaan door de dirigente en een onafhankelijke stemcoach.

 

Treedt Popkoor Harjasali vaak op?
Het hoofddoel blijft nog steeds om elke 2 jaar een concert met liveband te brengen. Tussendoor kunnen er wat nevenprojecten zijn: een optreden tijdens een kaas-en-wijnavond, een kerstconcert, een flashmob op een huwelijksfeest, op vraag van een andere vereniging, en nog veel meer.

 

Misschien ben ik niet vrij voor een van de geplande optredens… Kan ik dan helemaal niet mee repeteren of mag ik dan totaal niet meer doen?
Toch wel! Uiteraard! Je kan project per project meedoen als je dat wil. Met andere woorden, je kan ook eens een project overslaan, en daarna gewoon weer naar de repetities komen voor de start van een volgend project. Daarvoor worden er met de dirigente en het bestuur afspraken gemaakt.

 

Betaal ik lidgeld?
We vragen inderdaad per koorjaar een bijdrage in de algemene kosten van het koor (van september t.e.m. juni). Daarin zitten inbegrepen: alle partituren op papier, jouw zangpartij ingezongen op mp3 om te oefenen, het huren van het oefenlokaal, water tijdens de repetities, een kleine receptie met nieuwjaar, het organiseren van optredens, ongevallenverzekering…

 

Oké, ik zou graag eens proberen...
Bij elke start van een nieuw project kan je driemaal komen meezingen zonder dat je je engageert. Na die 3 keer zou je al een goed beeld moeten hebben van wat je mag verwachten of wat je te wachten staat.
De eerstkomende repetities vind je terug in onze repetitiekalender.

 

Yes! Ik ben helemaal overtuigd! Ik kom graag meezingen. Wat moet ik doen?
Uitstekende beslissing
Laat hier je gegevens achter zodat we je kunnen verwelkomen op de eerstkomende repetitie!

 

 
 

 

 

 

Agenda

Volgend optreden: 26 mei 2024

 

 

Ons repetitielokaal

Wij repeteren in een van de lokalen van de Wattenfabriek, Solleveld 35 te Herzele (van 19:45-22:00). Klik hier om een kaart met de ligging te bekijken.

 

 

 

Onze hoofdsponsors

Nationale Loterij

 

 

 

AB Correct
Provincieweg 69
Borsbeke

 

 

 

Het Correctiebureau
Leen en Elsie Ribbens
Heldenlaan 14 bus 1
Zottegem